Een mooi en duurzaam alternatief voor hout? Bamboe!

geplaatst in: Uncategorized | 0

Bamboe is weer helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest. Het materiaal past prima in de huidige tijdgeest; het is mooi, robuust, slijtvast en heel duurzaam. Het is een prima alternatief voor tropisch hardhout. Door toenemend milieubewustzijn zijn fabrikanten en ontwerpers alternatieven voor hout gaan zoeken en bamboe is verreweg de beste keuze. Het is 100% afbreekbaar en daardoor niet belastbaar voor het milieu. Bamboe is een snelgroeiende grassoort die heel sterk, buigzaam en veelzijdig is. Daarom is bamboe bij uitstek geschikt om bij voorbeeld vloeren en meubels van te vervaardigen voor zowel een buiten- als binneninterieur. Het is een onderhoudsvriendelijk materiaal; als u bamboe met de juiste middelen, zoals een speciale olie, behandelt zult u er jarenlang plezier van hebben.

Door de enorme veelzijdigheid van het materiaal past bamboe in vrijwel elk interieur. Voor een accent kunt u een bijzettafeltje of een mooie spiegel aanschaffen. Bent u al bekend met een bamboe-interieur van b.v. uw vakanties in het verre Oosten en wilt u deze sfeer in uw eigen huis creëren? Er zijn vele mogelijkheden. Denk aan een slaapkamer in Oosterse stijl, met een bed gemaakt van bamboe. Dit kan een heel modern ontwerp zijn, of een romantisch hemelbed met bijpassende klamboe om elke ochtend te ontwaken in Balinese stijl.

Helaas is het tegenwoordig niet zo gemakkelijk om spontaan een bezoekje te brengen aan een cocktailbar. Mocht u ruimte over hebben in uw tuin of huis, dan is het een leuk idee om een eigen bar te installeren! Een tiki-bar met bijpassende barkrukken, waar u uw eigen cocktails kunt shaken voor familie en vrienden, is helemaal hip! Zo kunt u zich ook ’s winters in uw eigen strandtent wanen.