Helaas, we kunnen niet anders

geplaatst in: Uncategorized | 0

Update 6 juni 2023.

In juni 2021 schreven wij dat wij allemaal te maken hadden met de prijsverhogingen. De wereld was enorm in beweging. Eerst als gevolg van de Corona-epidemie en vervolgens als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Veel leveranciers hebben de prijzen drastisch verhoogd wegens een tekort aan grondstoffen en duurdere energiekosten en berekenden dat door aan de consument. Veel producten werden dan ook duurder. Ook wij konden niet achterblijven en hebben onze prijzen moeten verhogen.

In Indonesië, waar onze meubels en accessoires worden gemaakt, kampte men ook met een tekort aan grondstoffen. Soms kon een product zelfs niet meer geleverd worden. Nadat wij in 2021 onze prijzen hebben moeten verhogen vanwege hogere grondstof- en productprijzen, hebben wij in augustus 2022 de prijzen moeten verhogen vanwege de hoge vervoerskosten. Door de gevolgen van de Corona-epidemie was het transport met zeecontainers tot wel 10 keer duurder geworden. Eerst bleven containers in China achter. Toen de productie in China weer op gang kwam bleven de containers elders in de wereld stil te staan. Veel scheepvaartroutes vervielen, veel containers hebben een andere bestemming gekregen. Een – betaalbare – lege container in Indonesië vinden en ook nog een plekje op een containerschip reserveren was een stuk lastiger geworden. Ook de duur van het transport was bijna verdubbeld.

Ondanks deze problemen gaven we niet op. We wilden en willen nog steeds de mooie bamboe meubels zo betaalbaar mogelijk leveren aan onze klanten in Nederland, België en Duitsland. Het zou zonde zijn om zo’n mooi, duurzaam en milieuvriendelijk product niet meer te kunnen verkopen.

In augustus 2022 beloofden wij dat als de prijzen voor het vervoer weer zouden dalen, onze prijzen ook weer zouden dalen! Doordat de containerprijzen begin 2023 weer terug zijn op het oude niveau hebben wij de prijzen van veel producten, vooral de producten die veel volume in de containers innemen, weer kunnen verlagen.
Wij willen onze producten blijven verkopen voor een eerlijke prijs!