Helaas, we kunnen niet anders

geplaatst in: Uncategorized | 0

Update 1 augustus 2022.

We hebben allemaal te maken met de prijsverhogingen. De wereld is in beweging. Eerst als gevolg van de Corona-epidemie en vervolgens als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Veel leveranciers hebben de prijzen drastisch verhoogd wegens een tekort aan grondstoffen en duurdere energiekosten en berekenen dat door aan de consument. Veel producten worden dan ook duurder. Ook wij kunnen niet achterblijven en hebben onze prijzen moeten verhogen.

In Indonesië, waar onze meubels en accessoires worden gemaakt, kampt men ook met een tekort aan grondstoffen. Soms kan een product zelfs niet meer geleverd worden. Nadat wij in 2021 onze prijzen hebben moeten verhogen vanwege hogere grondstof- en productprijzen, hebben wij nu onze prijzen moeten verhogen vanwege de hoge vervoerskosten. Door de gevolgen van de Corona-epidemie is het transport met zeecontainers tot wel 10 keer duurder geworden. Eerst bleven containers in China achter. Toen de productie in China weer op gang kwam bleven de containers elders in de wereld stil te staan. Veel scheepvaartroutes zijn vervallen, veel containers hebben een andere bestemming gekregen. Een – betaalbare – lege container in Indonesië vinden en ook nog een plekje op een containerschip reserveren is een stuk lastiger geworden. Ook de duur van het transport is bijna verdubbeld.

Ondanks deze problemen geven we niet op. We willen de mooie bamboe meubels nog steeds – zo betaalbaar mogelijk – leveren aan onze klanten in Nederland, België en Duitsland. Het zou zonde zijn om zo’n mooi, duurzaam en milieuvriendelijk product niet meer te kunnen verkopen. En wij beloven dat als de prijzen voor het vervoer weer daalt, dat ook onze prijzen weer zullen dalen!