Meubels van Bamboe design

geplaatst in: Uncategorized | 0

De meubels die u bij Bamboe design kunt kopen worden gemaakt op Bali en Java in Indonesië. De bamboe wordt er verbouwd, gekapt, gedroogd en bewerkt. In de werkplaatsen op Bali worden er exclusieve meubels van gemaakt. Dit bewerken en produceren gebeurt voornamelijk handmatig. Het zijn echte ambachtslieden, die van vader op zoon de kunst van het bewerken van bamboe op elkaar overdragen.

Fabriek Bali
Werkplaats fabriek
bamboestoel

Doordat de meubels van Bamboe design in Indonesië worden gemaakt dragen we bij aan het welzijn van de medewerkers en hun gezinnen en ondersteunen wij de lokale economie. Er werken geen kinderen op deze werkplaatsen; kinderen behoren naar school te kunnen gaan en in hun vrije tijd te kunnen spelen.

Voor het kweken van bamboe zijn geen verdelgingsmiddelen nodig. Ook wordt vrijwel de hele plant gebruikt om producten mee te vervaardigen. Bamboe wordt gebruikt als grondstof voor huizen, meubels, kleding, cosmeticaproducten en we kunnen het zelfs eten (bamboe scheuten). Door deze veelzijdige toepassing van bamboe gaat niets verloren. Hiermee dragen we bij aan een milieuvriendelijke en duurzame productie van goederen.